Mimari ve iç mimaride minimalizmin karşılığı; ‘en az malzeme ile en yalın,en işlevsel tasarım yaparak sonuca ulaşmak’tır.
Sakin, rahatlatıcı bir atmosferde yaşamak isteyenler için oldukça uygun olan bu dekorasyon tarzının temelinde temiz ve düzenli bir görünüm yatar.
Eğer salonunuzu minimalist tarzda döşeyecekseniz cam, pencere, gibi doğal ışık kaynaklarını iyi kullanmalı; yapay aydınlatmalarda da metal,cam,seramik malzemelerinden yapılmış modern görünümlü tasarımları seçmelisiniz. Oturma grubunuzda ise bir üçlü kanepe ve bir tekli koltuk yeterli olacaktır. Tabi eğer salonunuz çok genişse boş alanları sade ve modern bir kitaplık ya da bronz bir heykelle ilgi çekici hale getirebilirsiniz.
Eğer zıtlıkları seviyorsanız bunu renklerle uygulamak,renkleri de aksesuarlarda kullanmak odanızı neşelendirebilir. Küçük ebatta birçok eşya yerine büyük ebatta az eşya kullanmak odanızı daha düzenli gösterecektir. Bu arada annelerinizin dantellerine de , büfenizi süslediğiniz gümüşlere de hatta büfelerinize de elveda demeniz gerekecektir. Adı üstünde az eşya sakin yaşam:)
Kesinlikle benim hoşlandığım tarz…Evimi de bu şekilde döşemek istiyorum..Tarzın “Minimalist tarz” olarak adlandırıldığını öğrenmem iyi oldu:))
Elif K. teşekkürler.Dekorasyonla ilgili sorunuz olursa yazabilirsiniz.
Çok faydalı bilgiler içeriyor, yeni aldığım eve uygulayacağım dekorasyona sayenizde karar verdim cok tesekkur ederim:)
Teşekkür ederim Efe .Faydalı olabilmek güzel:)Daha sonraki yazılarımı takip edersen belki farklı bir tarzı da beğenebilirsin.
Hayalimdeki tarz : Minimalist. Çok başarılı ama annem dantellerin gittiğine üzülecek :)
Teşekkürler Eda.Ben de evimde uygulamaktan çok hoşlanıyorum minimalizmi.Artık annem alıştı,seninki de alışır:)
“En az malzeme ile en işlevsel tasarım” işte istediğim bu
“En az malzeme ile en işlevsel tasarım” işte istediğim bu. Teşekkürler Tuğba Hanım
Zeynep,ben de sadelikten yanayım.Yorumun için ben teşekkür ederim.
Abartısız şıklık diye buna derim, elinize sağlık…
Aslı teşekkür ederim..
Huzurlu ve keyifli yaşam için, estetik ve farkındalık yaratan mekanların önemi büyük.. Kutlarım…